Entrada en vigor de la llei hipotecaria 5/2019

El passat 16 de juny va entrar en vigor la Llei 5/2019, de 15 de març, reguladora dels contractes de crèdit immobiliari que, entre d’altres, reforma la llei hipotecària.

De la nova llei hipotecària, volem destacar els següents aspectes:

– La taxació de l’immoble que garantirà el compliment del préstec haurà de ser realitzada per un professional independent del prestador o de l’intermediari de crèdits immobiliaris.

-El banc haurà de fer front a les despeses de gestoria, registre, notària, impost sobre actes jurídics documentats i de la seva pròpia còpia de l’escriptura, mentre que el prestatari haurà de pagar la taxació del bé que es grava i de la seva pròpia còpia de l’escriptura (Art. 14).

– S’estableix l’obligació de, com a mínim 10 dies abans a la signatura del préstec, el banc deixarà reflexionar al prestatari sobre les condicions lliurades.

– S’imposa l’obligació al prestatari de, almenys un dia abans que s’autoritzi l’escriptura de préstec, comparèixer davant Notari perquè aquest l’ informi sobre les condicions i clàusules del préstec hipotecari que li ofereix el banc i estengui, gratuïtament, una acta acreditativa on es reflecteixi tota l’ informació.

_ Estarà prohibit associar la hipoteca a d’altres productes que venguin els bancs: plans de pensions, assegurances de vida i/o llar, targetes de crèdit…. Però podrà exigir una assegurança que doni cobertura al compliment del préstec.

Font: Api.cat.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.