ITE: Inspecció Tècnica de l’edifici

Què és la ITE: Inspecció Tècnica de l’edifici

El 5 de maig de 2015 entro en vigor el Decret 67/2015 sobre la Inspecció Tècnica d’Edificis (ITE). La ITE consisteix en una inspecció visual de l’edifici per un tècnic competent (arquitecte, aparellador o enginyer) per a determinar l’estat del mateix en el moment de la inspecció i orientar a propietaris de la deguda conservació i manteniment.

Es realitza inspecció tant de l’exterior com l’interior de l’edifici. Els elements més importants són façana, mitgeres, pati, estructura, fonamentació, cobertes, terrats, xarxes de sanejament, accessibilitat i eficiència energètica.

Tots els edificis de més de 45 anys han de passar la ITE cada 10 anys. Una vegada realitzada la inspecció pel tècnic, l’informe es presenta a l’organisme competent i aquest realitza un certificat d’ APTITUD que es lliurarà a la propietat de l’edifici.

El resultat del certificat pot ser:

– APTE, si l’edifico no presenta deficiències o amb deficiències lleus (vigència 10 anys)

– APTE PROVISIONAL. si l’edifici presenta deficiències importants (vigència 6 anys)

– APTE CAUTELARMENT, si l’edifici presenta deficiències greus o molt greus, si amb les mesures cautelars executades s’han resolt provisionalment les situacions de risc. (Vigència 3 anys).

– NO APTE. Si l’edifici presenta deficiències qualificades com a greus o molt greus sense les mesures cautelars executades. En aquest supòsit caldrà presentar una nova sol·licitud que acompanyi un nou ITE que acrediti que s’han realitzat les millores per a obtenir el certificat d’aptitud.

L’informe s’elabora d’acord amb el model normalitzat i el format que aprova l’Agència de l’*Habitatge; i ha de contenir les següents dades bàsiques:

Identificació de l’edifici, identificació del personal tècnic, les característiques generals de l’edifici, l’estat de conservació, l’apreciació de les deficiències detectades, la qualificació de les deficiències.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.