Què és el CEE? (certificat eficiència energètica)

Intentarem resoldre els dubtes sobre el CERTIFICAT ENERGÈTIC (CEE), un document necessari per a vendre o llogar un habitatge i que molta gent desconeix el seu ús i la seva obligatorietat.
QUÈ ÉS EL CERTIFICAT ENERGÈTIC? Aquest document ha d’incorporar tots els aspectes energètics del domicili, sobretot per a permetre una millor avaluació i qualificació de l’eficiència energètica d’un immoble. D’aquest certificat es deriva a un document que és conegut com a «etiqueta energètica».
L’etiqueta energètica informa sobre l’eficiència energètica d’un immoble. Classifica el consum d’energia i les emissions de CO2 que produeix un immoble, prestant principal atenció als tancaments de les finestres, a l’orientació de l’immoble, instal·lacions tècniques o tèrmiques (aire condicionat, calefacció, aigua calenta sanitària…)
Les qualificacions que detalla una etiqueta energètica es classifiquen per lletres i colors. Van des d’una eficiència energètica òptima assenyalada amb la lletra A i en color verd fosc a una qualificació assenyalada amb la lletra G i en color vermell representat que l’habitatge no té cap mena d’eficiència energètica.
ÉS OBLIGATORI? Des de l’1 de Juny de 2013, si ets l’amo d’un habitatge o un altre immoble i desitges llogar-lo o vendre’l, has d’obtenir un certificat i mostrar-lo a les persones interessades. Qualsevol usuari que no disposi del certificat energètic en vigor ha d’afrontar una multa, segons queda establert en la Llei 8/2013, de 26 de juny, on l’incompliment pot comportar faltes lleus, greus o molt greu, i enfrontar-se a multes que ronden els 300 o 6.000 euros aproximadament.
TÉ CADUCITAT? Si, té caducitat, L’etiqueta té una durada de deu anys des del moment en el qual s’emet.
QUI HA DE REALITZAR AQUEST CERTIFICAT ENERGÈTIC? El CEE ha de ser realitzat per un tècnic autoritzat, que disposi de la formació adequada per a això i podent ser enginyers, arquitectes o tècnics especialitzats.
QUAN NO ES REQUEREIX EL CERTIFICAT D’EFICIÈNCIA ENERGÈTICA? El certificat energètic és obligatori per a tots els usuaris que vulguin vendre o llogar, però existeixen certs casos en els quals no es requereix d’aquest document. A continuació especifiquem quals.
• Edificis religiosos i monuments històrics.
• Habitatges que no vagin a llogar-se durant més de 16 setmanes a l’any.
• Aquells edificis emprats per a aspectes industrials o agrícoles.
• Immobles que hagin estat demolits o destruïts o que vagin a ser una construcció provisional.
• Els pisos que disposin de menys de 50 metres quadrats.

Esperem haver resolt els dubtes sobre el CEE en aquest post. Si necessités més informació, o necessita el CEE per al seu habitatge, visiti’ns. Estarem encantats de poder atendre-li.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.